Számlázás

 

Lehetővé teszi a gyors, és egyszerű számlázást. Tartalmaz a számlázáson kívül egy partner nyilvántartót, egy ügyintéző nyilvántartót, egy partner típus nyilvántartót, titulus nyilvántartót, cikktörzs nyilvántartást, és egy cikkcsoport nyilvántartást.

Rövid ismertető néhány hasznos funkcióról:

A számlázási felületen a megszokott adatokon kívül beírható az autó rendszáma, a menetlevél száma és a reláció, amiket a program feltüntet a számlán. Minden adatot, amit lehet automatikusan hoz a program (név, cím, fizetési mód, fizetési határidő… stb). Ahol lehet, mindenhol könnyíti a munkát. (Ha például olyan személynek kíván számlát kiállítani, aki még nem szerepel a nyilvántartásban, akkor nem kell ezért külön a partnernyilvántartóba menni, hanem a program automatikusan felkínálja az adatfelviteli lehetőséget.)

A partner nyilvántartóban vezetheti partnerei adatait. Itt állíthatja be például személyre szabottan a fizetési módot, és a fizetési határidőt is. Ezekkel később automatikusan dolgozik a program. Ha azt mondja, hogy Gipsz Jakab csak készpénzes számlát kaphat, akkor a számlázáskor mindamellett, hogy önműködően készpénzes számlát állít ki a program, letiltja annak változtatását, tehát még véletlenül sem állíthat ki más fizetési módú számlát. Nyilván, ha nem állítja be a partner nyilvántartóban, hogy csak így fizethet, akkor számlázáskor a fizetési mód változtatható.

A partner nyilvántartóban nem csak a vevők adatait kezelheti. Beírhatja az autószerelőket, a karbantartó cégeket, üzleteket, különféle szolgáltatókat, vagy éppen a hivatalokat is. A partnereket csoportokba lehet foglalni, a csoportokat Ön adhatja meg, hogy mik legyenek (partner típus nyilvántartó). Későbbiekben például számlázáskor csak a vevők jelennek meg, a kiválasztó listában.

Ha nagyobb cégekkel is tartja a kapcsolatot, akkor akár minden egyes partneréhez tetszőleges számú ügyintézőt írhat be (ügyintéző nyilvántartó). Az ügyintézők számos adatával, akár a tegező-magáző viszony feljegyzésével is. Az egyes ügyintézőkhöz rendelhet titulusokat is, pl. ügyvezető, könyvelő, titkárnő stb. (titulus nyilvántartó).

A cikktörzsbe veheti fel azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amiket számlázni kíván. A cikktörzsben állíthatja be pl. az ÁFA kulcsot, az egységárat ha van, az Szj/Vtsz számot stb. Beállíthatja, hogy a beírt megnevezésen számlázáskor megengedje-e a program a módosítást vagy sem. Ugyanez beállítható az egységárra is. Ön döntheti el, hogy bruttó vagy nettó árakkal dolgozik inkább. Ha bruttó árakban, akkor a bruttó értékeket kell a programba beírni, és automatikusan számolja az ÁFÁ-t ha van, és a nettó értéket. Ha nettó árakkal szeret inkább dolgozni, akkor pedig fordítva.

Lehetőség van az egyes cikkek csoportosítására, ehhez a csoportokat a cikkcsoport nyilvántartásban állíthatja össze.

Nemzetközi kiegészítő modul

 

A számlázás az EU szabályai szerint működik. Lehetővé teszi a külföldi számlák elkészítését német, angol és magyar nyelven, tetszőleges pénznemben. A kintlévőségeket, számlarendezéseket, és az adósokat valamint az egyes vevők számlatörténeteit 34 féle pénznemben tartja nyilván a program, ha a pénzügyi modullal együtt használja. A statisztikákban megkülönböztethető minden listázásnál 34 féle pénznem. Tartalmaz egy pénznem és egy árfolyam nyilvántartót.

Jelenleg fejlesztés alatt áll a francia, és az olasz nyelven történő számlázás.

A rendszer az adószámból automatikusan írja a számlára a közösségi adószámot. Lehetőség van korlátlan számú belföldi és nemzetközi bankszámlaszám használatára. A bank SWIFT kódját fel lehet tüntetni a számlán, és használható az IBAN szám is. Nemzetközi számlázásban ÁFA kulcs szerint (MENTES kulcsok) megkülönböztethető a közösségen belüli és a közösségen kívüli számlázás.

(Csak a számlázó modullal együtt vásárolható!)

 
 
 

;